Historie

Historie 

Idag har kennelen fået et nyt kapitel da der i 2018 er kommet en ny ejer med. Derfor går kennelens historie meget langt tilbage, men er egentlig også ganske ny. 


Kennel Beach-Cock’s startede tilbage i 1976 hvor Benedicte og hendes mand fik det første kuld. Siden er det blevet til 19 kuld. Oprindeligt har Benedicte haft Cocker Spaniels i længere tid. Det kan i læse om længere nede på siden under Benedictes historie.

 

Kennelens hunde stammer tilbage til 1970 hvor den første orange roan han blev købt hjem fra Kennel Limfjord. Linjerne har ligeledes  grundlæggende været fra Kennel Craigleith i England, senere har der været importeret både hanner og tæver fra Kennel Liecock´s i Sverige. I år 2000 blev der købt en tæve fra Kennel C`est Si Bon, som i dag er grundstammen i det nuværende opdræt.

 

Kennelens navn stammer fra Benedictes tidligere hjem i Kjul ved Hirtshals. Et fantastisk lille pandekage hus, som lå ganske kort fra stranden. I dag er stranden stadig en stor del af hundenes og vores liv, da Benedicte har et pragtfuldt sommerhus ved Grønne strand ved Svinkløv klitplantage.  

 

Som noget nyt er der i 2018 indgået fælles ejerskab af Kennel Beach-Cock´s med Mette Frankmar Sørensen, som tidligere har haft to cockere fra kennelen og senere opdrættet et kuld. Herfra har Mette beholdt en han, som nu er en del af avlsarbejdet.

 

DJI_00741

Benedicte 


Stort set hele mit liv har jeg været omgivet af hunde, hovedsalig cocker spaniels.

I mit barndomshjem havde vi i starten både schæfer og pointer, idet vi boede på en skovriddergård nær Fåborg, så der skulle være både vagt- og jagthund, min far havde som hobby at gå på jagt, og da vi flyttede til Jylland i 1947, fik vi vores første cocker spaniel han fra skovfoged Møller ved Silkeborg i 1952. Det blev starten til kærlighed til denne race, som både er familie – og jagthund.


Senere stiftede jeg familie, og i 1970 flyttede Leo og vores to sønner til Frederikshavn, blev medlem af Spaniel Klubben, hvor så interessen for at arbejde med spaniels virkelig opstod. Det startede med køb af en orange/roan han: Limfjordens Chabri fra Kennel Limfjorden, jeg gik lidt på udstilling , men vi startede også med dressur ” i det små ” på egen hånd, da Spaniel Klubben på daværende tidspunkt ikke havde et træningsprogram. Det blev DKK´s lydighedsregler vi gik efter, og vi fik hurtigt startet et hold, som udviklede sig til mange hold de efterfølgende år.


Jeg blev ret hurtigt valgt ind i Spaniel Klubben´s bestyrelse og Leo blev formand for det vi kaldte ”kreds ” i Nordjylland. Hurtigt blev der sat gang i dressurarbejdet landet over, da der var flere, som havde interesse for dette, og i løbet af få år var landet delt op i kredse, som havde hver deres lokale bestyrelse.

I 1975 flyttede vi til Århus, hvor vi også der fik oprettet en kreds og fik begyndt dressurtræning. Her kom nu afdøde Svend Villumsen, som boede i Randers, ind i billedet, da han havde en del forstand på jagt/dressur, så han og andre jagtinteresserede fik sat gang i love og regler vedr. jagttræning. Også på Fyn i kraft af Vagn Elmelund kom der gang i træningen.


I mange år sad jeg både i Spaniel Klubbens bestyrelse og kredsbestyrelser, sidstnævnte kom senere til at hedde ”region” bestyrelser, ikke at blive forvekslet med DKK´s kredse ! Jeg var også med til den spæde start af ”Hvalpelisten”, som dengang blev skrevet på maskine og sendt ud til kommende hvalpekøbere. – Også ”Hvalpepakke” konceptet var jeg med til at udvikle.


Min interesse for opdræt af cocker spaniel´s startede i begyndelsen af 1970`erne. I 1973 importerede jeg en tæve fra Kennel Craigleith i England, og hun blev grundstammen for mit opdræt. Efter en periode fra 1975-84 flyttede vi tilbage til Nordjylland nærmere Hirtshals, hvor vi købte vores ” drømme-landsted ”, hvor der både var plads til cockere , 14 Godtlandske Pelsfår og 3 heste, et paradis for dyre – og naturelskere. Her fortsatte vi vores arbejde med Spaniel Klubben i højeste gear.


Desværre døde Leo i 1995, men min interesse for opdræt af cockere og arbejde for klubben tabte jeg ikke, dog kom en gradvis nedtrapning af får og heste de næste 11 år, indtil jeg i 2006 flyttede til Hjørring, hvor jeg stadig bor. Mit arbejde i klubben har de sidste snart 30 år hovedsagelig bestået af at ”holde styr” på klubbens medlemmer, og vedr. opdræt har jeg indgået fremtidigt samarbejde og ejerskab af Kennel Beach-Cock´s med Mette Frankmar.

Mette

I 1992 fik min famile den først cocker spaniel hos Benedicte det var den dejligste og mest trofaste han med navnet Tarzan. Han blev noget ganske specielt for mig. Han blev brugt som jagthund og ellers som familiehund. 

Allerede dengang havde dyr og især hunde en stor del af mit hjerte. 


Da jeg skulle tage 10 klasse blev bestikkelsen for at tage et ekstra år i folkeskolen, at jeg kunne få en hund når den sidste eksammen var afsluttet. Så dagen efter kørte vi ud og hentede min første egen hund, Beach-cock's Lotus.


Lotus fik siden et kuld hvalpe hvor jeg beholdte Russia fra. 

Jeg er siden jeg fik egen hund blevet hundetræner og dem der træner hund i Spaniel klubben Nordjylland har med garanti mødt mig. I Regionen har jeg ligeledes siddet i bestyrrelsen siden 2010 og er også blevet uddannet Dressur, Apporterings og Markprøve dommer i spanielklubben. 


Russia var også grunden til at jeg i 2017 tog jagttegn, da vi i 7 år forinden havde gået på jagt og drevet for andre. Nu ville vi selv kunne finde og nedlægge fasaner. 


I 2017 skete der det at jeg blev kontaktet af nogle gode venner der havde fået munden for fuld med en lille skøn og meget aktiv cocker de havde hentet i Portugal. Vi blev enige om at hunden "Polka" skulle bo hos mig for en stund, da det var sygdom hos min veninde der i første omgang var skyld i manglende overskud. Det viste sig dog at Polka stortrivedes så meget som landhund at vi året efter blev eninge om at jeg skulle overtage hende permanent. 


Efter at Polka kom hjem til os, begyndte drømmen om at opdrætte cocker for alvor at boble, og det gik det ikke bedre eller ringere end at Benedicte og jeg blev enige om, at det måtte vi gøre i fællesskab.


Jeg bor i dag på en gård ved Tolne sammen med min kæreste Christian. Her bor vi helt tæt på tolne skov med en dejlig masse marker og stor have.